Sant Jordi per tot el món
Edició/ 23 de April de 2012

Un Sant Jordi que se celebra per tot el món. Hi ha activitats des de Japó fins a Estats Units, passant per Berlín, París, Londres i moltes altres ciutats.

Sant Jordi no Solament se celebra a Catalunya, sinó que serà el protagonista d'Activitats des de Japó Fins a Estats Units, passant per Berlín, París, Londres i Moltes Altres Ciutats, on el Institut Ramon Llull (URL) ha organitzat el Sant Jordi al  món amb Activitats en més de 10 Països.

La música serà l'encarregada de traslladar Sant Jordi a Londres, on el grup La Iaia oferirà un concert, a Berlín, on actuarà el grup Manel, i a Nova York, on es celebrarà un acte dedicat al compositor català Xavier  Montsalvatge.

Madrid, Lisboa i Budapest centraran els Activitats D'aquest dilluns a la llengua: a la capital espanyola Els ciutadans podran Rebre classes de català, a Portugal la Universitat de Lisboa celebrarà una Diada al voltant de la lingüística comparada, i a Budapest tindrà lloc el Simposi de Catalanística per commemorar Els 40 anys d'aquests estudis a la universitat de la ciutat.

Coincidint también amb el dia del llibre, algunes Activitats com la lectura de 'El Quixot' a l'Institut Cervantes de Nova York, i la llegida de les obres guanyadores dels Jocs Florals i la parada de llibres d'autors catalans a Berlín tindràn la literatura com  puntal.

París acollirà una taula rodona sobre el tema 'Viure i Escriure a Barcelona', i el municipi de  Cork, a Irlanda, celebrarà un seminari sobre narrativa contemporània catalana. La capital britànica projectarà Durant el London  Spanish Film Festival tres   pel · lícules amb participació de productors catalans; Massachuets mostrarà el film 'Barcelona, un mapa', i a Tòquio es celebrarà una festa de Sant Jordi a l'Institut Cervantes de la ciutat.


Font: notícia de www.lavanguardia.com  23/04/2012

Fotografia: www.europapress.es

 

Comparteix