Inicio de sesión

Dr. Guamis, nou director general del PRUAB
Edició/ 20 de Septiembre de 2012

Buenaventura Guamis, catedràtic de Tecnologia dels Aliments de la Universitat Autònoma de Barcelona, ​​és el nou director general del Parc de Recerca UAB (PRUAB), en substitució de Jordi Marquet, que ha ocupat aquest càrrec durant els últims cinc anys.


Guamis ha treballat durant més de deu anys en el sector lacti i és director del Centre Especial de Recerca Planta de Tecnologia d'Aliments (CERPTA) de la UAB. Aquest centre ha desenvolupat un nou sistema capaç d'esterilitzar i estabilitzar líquids mitjançant altes pressions (UHPH) que permet conservar-los molt de temps a temperatura ambient, així com reduir l'ús d'additius per conservar les seves propietats.

Com a director general del PRUAB, Buenaventura Guamis assumeix el repte de dirigir un ens que, juntament amb el Trampolí Tecnològic UAB que va absorbir el 2007, ha aconseguit apropar la investigació del món acadèmic a les empreses, havent creat directament més de 60 empreses de base tecnològica i més de 300 nous llocs de treball en 10 anys d'activitat, amb una facturació total al voltant dels 19 milions d'euros.

Segons Buenaventura Guamis, "el nostre objectiu a partir d'ara serà incidir tant en la creació de noves start-ups a la Universitat com en l'impuls de nous projectes adreçats a promoure i facilitar la innovació en empreses externes a la Universitat. Mantenir el nivell de recerca i innovació serà clau durant els propers anys per ajudar a impulsar l'economia productiva i la competitivitat de les empreses espanyoles en el marc de la UE ".

Buenaventura Guamis, nascut a Balaguer (Lleida) el 1953, és doctor en Ciències Biològiques per la Universitat de València i ha publicat més de cent articles científics en diferents revistes. A més de la seva faceta acadèmica, té una àmplia experiència industrial en el sector alimentari i ha estat membre de la Comissió d'Indústries Alimentàries de la Cambra de Comerç de Barcelona. També forma part del Comitè Científic de Agropolis Internacional de Montpeller i de les xarxes "Xarxa de Referència en Tesi Tecnologia dels Aliments" i de la "Xarxa Tecnio" de la Generalitat de Catalunya.

El nou director general del PRUAB ha participat com a promotor en la creació de diferents spin-offs, formant empreses com AB-Biotics (biotech espanyola cotitzada al MAB),Ypsicon i Felnuti.

 

Font i fotografia: notícia de www.uab.es 20/09/2012
 

TAGS PRUAB
Comparteix