Entrega de premis al PRUAB
Edició/ 10 de Diciembre de 2012

Es lliuren els Premis a l'Excel·lència en la Transferència del Coneixement durant l'Open Science & Innovation Forum.

Els guanyadors són el Dr. José Manuel Soria, de l'IIB-Sant Pau, per un producte que ajuda a detectar els factors de risc genètic de patir malalties tromboembòliques, i el Dr. Joan Francesc Julián, de l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, pel desenvolupament d'un tractament a base de gel de plaquetes que permet restituir el volum de la mama en extirpar-ne un tumor.

El dimarts 4 de desembre es van lliurar els Premis a l'Excel·lència en Transferència de Coneixement en el marc de l'Open Science & Innovation Forum. Aquests guardons, impulsats pel Parc de Recerca UAB i l'Associació d'Amics de la UAB, reconeixen els dos millors projectes de transferència de coneixement desenvolupats entre l'1 de gener del 2009 i el 16 de juliol del 2012.

En la categoria de "Millor Acció de Transferència realitzada" es van presentar projectes que han generat una llicència de patent o la comercialització de know-how. El guanyador va ser el Dr. José Manuel Soria, de l'Institut d'Investigació Biomèdica Sant Pau, per, un producte que ajuda a detectar els factors de risc genètic que poden provocar malalties tromboembòliques. Desenvolupat per Gendiag i comercialitzat per Ferrer inCode, Thrombo inCode s'ofereix als metges com un kit o com un servei de Medicina Personalitzada, i també inclou un informe amb recomanacions per ajudar a la prevenció de les malalties tromboembòliques. Es tracta d'una sola eina que integra i automatitza la detecció d'un ampli espectre de factors confirmats de risc genètic, per a poder millorar l'estratègia preventiva en pacients (i familiars) amb risc de patir aquest tipus de malalties.

En la categoria de "Millor Projecte d'Innovació" es van triar treballs de recerca va ser el Dr. Joan Francesc Julián, de l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol - Institut de Rercerca IGTP, que va rebre el guardó per un tractament a base de gel de plaquetes que permet restituir el volum de la mama en extirpar-ne un tumor. La innovació de la utilització de gel de plaquetes és que s'aplica just en el moment de l'operació per treure el tumor i, d'aquesta manera, no requereix reconstruccions posteriors ni la col·locació de pròtesis mamàries per a pal·liar el defecte del teixit extret.

Segons el director general del Parc de Recerca UAB (PRUAB), Buenaventura Guamis, "amb aquests guardons volem animar els investigadors a aplicar el seu coneixement i la seva creativitat al desenvolupament de projectes que puguin millorar la competitivitat de les nostres empreses. Tenim un altíssim potencial de recerca i d'innovació i, ara més que mai, és el moment d'impulsar-lo".

 

Font i fotografia: notícia de (PRUAB) www.uab.es 05/12/2012

 

 

Comparteix