El Quebec busca enginyers
Edició/ 6 de Febrero de 2012

La regió firma un acord amb la Generalitat per facilitar que treballadors qualificats es traslladin a empreses quebequeses
Necessita cobrir 730.000 llocs de treball fins al 2015.

Si l'any passat la cancellera alemanya, Angela Merkel, anunciava que el seu país necessitava desenes de milers d'enginyers i metges i que recorreria als països del sud d'Europa per cobrir-los, passa el mateix amb altres regions del món. És el cas del Quebec, que acaba de firmar un acord de col·laboració amb la Generalitat per facilitar que els professionals catalans que ho ­desitgin puguin anar a treballar a la regió. I és que, segons assegura la ministra d'Immigració i Comunitats Culturals del territori, Kathleen Weil, «fins al 2015, el Quebec necessitarà cobrir 730.000 llocs de treball».Va declarar La ministra Weil, ahir a Barcelona.

L'atur a la regió és del 7,8% (dada del 2011), i bona part de la seva massa laboral procedeix de l'exterior, ja que en l'actualitat el Quebec acull fins a 25.000 treballadors temporals d'altres països cada any. Si a això se li sumen les jubilacions que es van produint, el resultat és que les companyies del Quebec busquen empleats per tot el món.

«Les nostres empreses tenen demandes específiques de treballadors i els empleats catalans poden respondre a les nostres necessitats i, al mateix temps, adquirir una experiència de treball a l'exterior», assegura. La ministra evita concretar quina quantitat de treballadors espera captar, però sí que té clar els sectors on anirien destinats: química i bioquímica; enginyeria espacial aeronàutica i astronàutica; probabilitat i estadístiques; infermeria; assegurances i consells financers; gestió de comerç; tècnics de laboratori...

La declaració firmada estableix que els dos governs crearan un grup de treball per desenvolupar conjuntament sobre el terreny aquests projectes de mobilitat. El Govern quebequès preveu facilitar l'expedició d'aquests visats temporals de treball, que tenen una durada de quatre anys. Weil assegura que es tracta d'un pla per anar a treballar temporalment a la regió, però que el país ofereix un «programa d'experiència quebequesa» que facilita els tràmits als qui vulguin establir-s'hi definitivament.

Aquest programa també té l'altre vessant: atraure empreses catalanes a la zona. «El Quebec és una excel·lent porta d'entrada a Amèrica, ja que ofereix bones condicions fiscals a les empreses», afirma. De fet, el Pla Nord preveu una inversió de 56.000 milions d'euros a la part nord del país, on empreses catalanes tenen l'opció d'optar a nombroses concessions. «El Quebec i Catalunya tenen una excel·lent amistat des de fa més de 30 anys. Ara volem aprofundir-la», conclou Weil.

 

Font:notícia www.elperiodico.cat 04/02/2012

Fotografia de Arcsi CC,2.0 (by-nc-sa)

Comparteix