Científics i empreses de biotecnologia agrícola de tot Europa es reuneixen al Centre de Recerca en Agrigenòmica
Edició/ 15 de Abril de 2013

Organitzat pel CSIC en el marc d'un projecte de la Unió Europea, la trobada persegueix millorar els canals de comunicació entre científics i empreses del sector.
Aconseguir que els avenços en biologia de plantes puguin ser coneguts i aplicats per les empreses de biotecnologia agrícola. Aquest és l'objectiu de la trobada entre científics i empresaris de tot Europa que tindrà lloc avui 15 d'abril al Centre de Recerca en Agrigenòmica (CRAG), ubicat al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona.

"La idea de la reunió -explica Manuel Rodriguez-Concepció, investigador del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) i coordinador de la trobada- és crear connexions perquè la inversió europea en ciència i els resultats que aquesta genera puguin ser canalitzats cap a aplicacions que permetin millorar l'adaptabilitat de les plantes a un medi ambient en constant canvi i d'aquesta manera augmentar la producció, qualitat, i seguretat dels productes vegetals".

Així, en la jornada es parlarà dels projectes de recerca. Però també de com les empreses reben notícia dels resultats de la investigació, i que vies els resulten més eficaços per informar-se i detectar noves oportunitats de desenvolupament.

La trobada reuneix els científics de 10 projectes de recerca del setè Programa Marc de la Unió Europea amb representants de 12 companyies europees de biotecnologia agrícola.

"Es tracta d'una oportunitat única perquè les empreses parlin amb els científics sobre projectes que encara estan en marxa i conèixer de primera mà el curs de la investigació. Poden aportar idees, seguir de prop aquests projectes i fins i tot animar-se a aportar recursos o finançar la investigació", destaca Rodríguez-Concepción. Però, sobretot, es pretén trobar els millors canals que prolonguin aquesta comunicació al llarg del temps.

L'esdeveniment és una iniciativa del projecte TIMET (Linking the Clock to Metabolism), en què participa l'equip liderat pel Manuel Rodríguez-Concepción.
 

Font: http://www.uab.es/servlet/Satellite?cid=1243578619954&pagename=i-PR%2FPage%2FTemplatePageInteriorPR&noticiaid=1345654927612

Més informació
Programa
Comparteix