Àmbit B30 vol ser el gran pols de manufactura avançada del sud d’Europa
Edició/ 22 de Mayo de 2013
L’Auditori Maxwell del Sincrotró ALBA ha estat l’escenari escollit per signar l’acord de constitució de l’associació Àmbit B30, que agrupa 53 organitzacions de 23 municipis del Vallès Occidental, Vallès Oriental i Baix Llobregat. L’alcaldessa de Cerdanyola, Carme Carmona, ocupa una de les vuit vicepresidències de l’associació, que presideix l’alcalde de Mollet, Josep Monràs.

L’associació Àmbit B30 està formada per empreses, centres de recerca, universitats, ajuntaments, organitzacions empresarials i sindicals i governs de 23 municipis que volen impulsar de forma col·lectiva tota la zona industrial i tecnològica que es concentra en els 50 quilòmetres de la B30 que van des de Martorell fins La Roca. L’alcaldessa de Cerdanyola, Carme Carmona, ha explicat que la regió de l’Àmbit B30 reuneix unes condicions immillorables, "amb un gran potencial en el sector de la recerca científica i la innovació, sense oblidar indústries ja consolidades". Carmona ha afegit que la força de tots els integrants de l’Àmbit B30 els permet posicionar-se com a un dels pols econòmics més importants del sud d’Europa, "apostant pel talent, el que permetrà millorar les condicions de vida de la població, optant per una economia productiva en lloc de l’economia especulativa que deixava a molta gent al marge".

El secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat, Pere Torres, ha manifestat que tot i que les grans infrastructures són sovint percebudes per molta gent com barreres que esquarteren el territori, s’ha de fer el possible entre tots perquè "esdevinguin veritables eixos estructuradors del territori, eixos de vertebració econòmica". Torres ha dit que un dels grans reptes del país és optimitzar les infrastructures que ja té, com la B30, "que ara mateix esdevé un tram fonamental en un gran projecte regional com és el corredor mediterrani, un veritable espai d’estructuració de la nostra economia".

El president de l’associació Àmbit B30 és l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, que creu que l’esforç i treball conjunt de tots els integrants de l’entitat representa "la gran oportunitat que ha de permetre construir un territori que lligui el progrés econòmic a la felicitat de la gent. Una oportunitat amb enormes possibilitats d’esdevenir realitat". El president de la Diputació de Barcelona i alcalde de Martorell, Salvador Esteve, ha insistit en la mateixa línia destacant que "en moments de dificultat extrema com els que vivim, cal treballar junts compartint objectius comuns".

L’eix de la B30 concentra el 17% del PIB català i una base industrial força diversa que genera el 25% de l’ocupació industrial de Catalunya. L’associació Àmbit B30 vol aprofitar aquesta realitat i la tradició del seu passat industrial per convertir-se en un gran pol de manufactura avançada del sud d’Europa, integrant l’ús de tecnologies punta, avançades i innovadores per millorar productes , serveis i processos.

Font: http://www.cerdanyola.info/menu_principal/inici/noticies/2013/05/21/ambit_b30.html

Comparteix