Brussel·les inspecciona proveïdors d'internet de diversos països
Edició/ 16 de Julio de 2013

La Comissió Europea ha confirmat que ha fet inspeccions per sorpresa a les seus de diverses empreses que es dediquen a la provisió de connexió a internet en diferents estats membres. Brussel·les sospita que les companyies han pogut vulnerar la llei europea que prohibeix l'abús de posició dominant.

Les inspeccions es van realitzar el 9 de juliol en companyia de les autoritats de competència rellevants a cada país, segons va indicar en un comunicat la CE, que com és costum en aquesta etapa de procediments antimonopoli no va facilitar ni el nom de les companyies ni els països on es van efectuar els controls.

De totes maneres, mitjans europeus com el diari 'Le Figaro' van apuntar que entre les empreses inspeccionades hi hauria Telefónica, Orange i Deutsche Telekom.

La CE va recordar que les "inspeccions sorpresa" són un pas preliminar quan sospita que s'han comès "pràctiques anticompetitives", i va deixar clar que el fet que les hagi realitzat "no significa que les companyies siguin culpables" ni "prejutja el resultat de la investigació".

L'Executiu comunitari va afirmar que els operadors d'internet es connecten entre si a través d'una combinació de serveis majoristes a fi de cobrir totes les terminacions possibles.

En aquest context, la connexió a internet permet als diferents actors en el mercat (com per exemple els proveïdors de continguts en línia) oferir els seus productes o serveis a nivell minorista.

La Comissió va recalcar que aquest servei és "crucial" per al funcionament d'internet i perquè els usuaris finals puguin accedir als continguts a la xarxa "amb la necessària qualitat del servei, indistintament del lloc en què es trobi el proveïdor".

Brussel·les va assenyalar que respecta el dret de defensa i, en particular, el dret de les empreses a ser escoltades en procediments antimonopoli.

Font: http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/economia/brusselles-inspecciona-proveidors-dinternet-diversos-paisos-2498829

TAGS Internet
Comparteix