Inicio de sesión

Henkel inaugura el nou centre d'R+D del Parc de Recerca UAB
Edició/ 25 de Julio de 2013

El president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, ha inaugurat els nous centres d'R+D de Henkel i la spin-off Afinitica al Parc de Recerca UAB (PRUAB) a Bellaterra. Henkel ha invertit 7 milions d'euros per crear aquests laboratoris d'R+D per desenvolupar adhesius i segelladors industrials, els quals generaran 55 llocs de treball per a investigadors d'alt nivell.


El president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, ha inaugurat els nous centres d'R+D de l'empresa Henkel i l'spin-off Afinitica al Parc de Recerca UAB (PRUAB), que suposen una nova inversió que converteix Catalunya en un dels pilars de la investigació per aquesta multinacional alemanya. 
 
Henkel ha invertit 7 milions d'euros per a la posada en marxa dels tres nous centres d'R+D. Dos d'ells estan situats en el PRUAB -un laboratori i la spin-off Afinitica- i un tercer al centre tecnològic de Leitat a Terrassa, que ha suposat la creació de 55 nous llocs de treball, tots investigadors, i que es dedicaran principalment a la recerca de nous conceptes i materials per a la creació de productes adhesius amb un alt valor afegit, capaços d'adaptar-se a les futures necessitats dels clients i de la societat.
 
Luis Carlos Lacorte, president de Henkel Ibèrica, ha apuntat que "Henkel aposta per Catalunya donades les seves excel·lents infraestructures, la facilitat per atreure talent i els investigadors d'alt nivell que es troben aquí".
 
A més, Lacorte ha comentat que "Els productes que es desenvolupin es destinaran a un ampli ventall de sectors com l'electrònica, l'automoció, la indústria en general, el mercat de bricolatge i el packaging flexible. Els centres estaran en contacte permanent amb la nostra central a Dusseldorf així com amb l'àrea de producció que tenim a Montornès del Vallès".
 
Al 2010 Henkel va iniciar un model de recerca col·laborativa d'R+D a Catalunya i després de l'èxit obtingut amb els seus centres situats al PRUAB i a l'ICIQ de Tarragona, pels quals va ser reconeguda amb el Premi Nacional de Recerca 2012 de la Generalitat de Catalunya, la companyia amplia la seva xarxa d'R+D a la península, obrint tres nous centres i diverses col·laboracions amb diferents centres de recerca com l'Institut de Ciències de Materials, l'Institut de Nanotecnologia, el Centre Nacional de Microelectrònica, el Sincotrón Alba i MATGAS.
 
Henkel és líder mundial i nacional en el mercat dels adhesius i aposta per la innovació com a clau del seu èxit present i futur. La companyia inverteix el 3% de les seves vendes, aproximadament uns 450 milions d'euros a l'any, i dedica 3.000 persones a R+D a nivell internacional. Amb aquestes obertures, Henkel posiciona a Catalunya com a punt estratègic per al desenvolupament de nous adhesius a nivell mundial.

Font: http://www.uab.es/servlet/Satellite?cid=1243578619954&pagename=i-PR%2FPage%2FTemplatePageInteriorPR&noticiaid=1345658950230

TAGS PRUAB
Comparteix