Twitter comença els tràmits per sortir a borsa
Edició/ 16 de Septiembre de 2013

La companyia californiana Twitter ha anunciat aquest dijous a través d'un missatge a la seva xarxa social que ha iniciat els tràmits per a la seva sortida a borsa, una oferta d'accions esperada després del debut de Facebook l'any passat al parquet novaiorquès. L'empresa ha informat que havia presentat "confidencialment" el formulari de registre S-1 davant la Comissió del Mercat de Valors dels EUA (SEC) per a la seva "planejada OPI (Oferta Pública Inicial)".

El terme confidencial indica que Twitter es va acollir a la llei Jobs aprovada el 2012 per afavorir la creació d'ocupació i creixement econòmic a través d'empreses de nova creació o "startups". Aquesta normativa aplana el terreny per a la cotització borsària de companyies amb ingressos inferiors a 1.000 milions de dòlars anuals.

Entre altres coses, les autoritats exigeixen menys paperam i la companyia no exposa al públic, a la premsa i als seus competidors els documents que va entregant a la SEC, que només seran revelats quan decideixi finalment fer el pas de posar les seves accions a l'abast dels inversors a Wall Street.

El precedent de Facebook

Twitter, en aquest cas, tractarà amb els representants de la SEC en privat, i comprovarà en quina situació es troba per seguir endavant amb l'OPI, o fins i tot fer-se enrere. Els analistes preveuen que Twitter, amb un valor estimat que ronda els 10.000 milions de dòlars, podria formalitzar la seva oferta d'actius a principis de 2014.

El debut de Twitter en borsa és molt esperat pels inversors des que Facebook es va estrenar el 2012 envoltat de gran expectació i sobrevalorada en el seu preu, cosa que va fer que la xarxa social de Mark Zuckerberg quedés devaluada en els mesos següents arribant a perdre fins a 20 dòlars per participació. Des d'aleshores les accions de Facebook han anat recuperant-se i a hores d'ara s'intercanvien a més de 44 dòlars, pels 38 de la seva OPI.

Font: http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/xarxes/twitter-comenca-els-tramits-per-sortir-borsa-2652935

TAGS economia
Comparteix