Inicio de sesión

Microones per a la cuina, ultrasons per a la indústria
Edició/ 18 de Febrero de 2014

Tal com els microones ens han simplificat la vida i s'han fet un lloc en les nostres cuines, el centre tecnològic Ascamm, amb seu al Parc Tecnològic del Vallès (PTV), pretén que passi amb l'aplicació dels ultrasons en el procés de transformació industrial de peces plàstiques, una tecnologia que permet estalviar fins a un 80% del consum energètic requerit amb el procés tradicional d'injecció, alhora que facilita la miniaturització dels productes fabricats.

Una tecnologia inigualable quan es tracta de produir peces d'elevada precisió amb materials d'alt cost i que s'està introduint ràpidament en mercats en els quals es desenvolupen productes de molt alt valor afegit com són, per exemple, els dispositius mèdics, micro-elements mecànics de precisió i components electrònics. Per aquesta raó, tot i la dificultat que comporta introduir una nova tecnologia en un mercat ja madur com el de la injecció, la capacitat dels ultrasons per modelar geometries impossibles (molding the impossible) està obrint camí a la implantació d'aquesta tecnologia capaç d'obtenir peces impossibles d'injectar amb els processos convencionals.

Com a millor exemple, l'empresa líder a Espanya i Portugal en correcció auditiva,GAES, ha estat la primera a implantar aquesta nova tecnologia, que rep el nom comercial de "Sonorus", per a la producció dels seus audiòfons d'última generació, encara més potents, més petits i més sostenibles.

Aquesta nova tecnologia ha estat desenvolupada i patentada mundialment pel Centre Tecnològic Ascamm i la seva explotació industrial es realitza a través de l'empresa Ultrasion SL, spin-off impulsada pel propi centre, que desenvolupa, fabrica i comercialitza la gamma d'equips industrials de micro-emmotllament per ultrasons; les primeres vendes s'han realitzat en empreses dels EUA, Suïssa, Regne Unit i Polònia, i que actualment està obrint mercat a Israel i el continent asiàtic.

Font: web PTV
Comparteix