Inicio de sesión

La Comissió Executiva de l'Associació Àmbit B30 estableix les línies d'actuació del Pla de Treball 2014
Edició/ 19 de Marzo de 2014

La darrera reunió de la Comissió Executiva de l'Associació Àmbit B30, realitzada a Terrasssa, ha estat centrada en el desenvolupament dels diferents aspectes que integren el Pla de Treball, que l’Associació Àmbit B30 va aprovar per aquest 2014 en la darrera reunió del Consell General. 

Un dels temes importants de la trobada, a la qual ha assistit el regidor de Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament de Cerdanyola, Francisco Ortiz, ha estat el document de “Priorització d’actuacions en infraestructures i serveis de mobilitat del corredor de la B-30”, on s'ha fet un repàs de la situació de l'estudi, després del treball dels darrers mesos per poder arribar a un posicionament comú, amb les diferents sessions de treball en què les organitzacions integrants de l’associació han pogut fer aportacions al document.

L’informe té com a objectiu la definició d’una agenda de priorització de les actuacions dels sistemes de mobilitat públic i privat en aquest territori des d’una perspectiva global i col∙laborativa entre les organitzacions dels 23 municipis. En aquest sentit, Josep Monràs, president de l'Associació i alcalde de Mollet, s’ha mostrat satisfet per la feina feta i ha explicat que “el document està molt avançat i que, després d’uns quants mesos de treball de l’Associació Àmbit B30 a través del Grup de Treball de Territori amb el suport de la Diputació de Barcelona, en les properes setmanes estarem en disposició de presentar-ho públicament”.

Un altre dels temes destacats de la reunió ha estat el Saló Internacional de la Logística i la Manutenció (SIL) que enguany se celebrarà a Barcelona del 3 al 5 de juny. L’any passat l’Àmbit B30 ja va participar en aquest certamen quan tot just feia un mes que s’havia constituït com a associació i, tot i el poc temps, la valoració va ser positiva pel fet d’haver tingut presència en una Fira d’aquestes característiques. És per aquest motiu que des de l’associació es volen estudiar les possibilitats de tornar a participar en aquesta nova edició.

Durant el transcurs de la Comissió Executiva, s’ha plantejat iniciar una nova línia de treball encaminada a reflexionar sobre les polítiques comuns que han de permetre mantenir i fomentar la manufactura avançada en tot el territori, obrint així, un espai de reflexió, de participació i d'intercanvi d'experiències a través de l'organització de jornades o sessions de debat que ajudin a definir quina és la política industrial en l’aposta per situar l’Àmbit B30 com a un territori innovador i competitiu.

La reunió ha comptat amb l’assistència dels diferents integrants de la Comissió Executiva. D'una banda, la vicepresidenta del bloc d'Ajuntaments i Administracions Públiques, Isabel García, alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda; Joan Carles Sánchez, alcalde de Sabadell i Secretari de l’Associació; el representant del bloc d’Universitats, Manel Sabés, vicerector de Relacions Institucionals i de Territori de la UAB; el representant del bloc de Centres de Recerca i Parcs Tecnològics, Antoni Peñarroya, President de la Fundació Ascamm; i el vicepresident del bloc d’Organitzacions Empresarials, Ramon Alberich, President de la Comissió d'Internacionalització de la Cambra de comerç de Sabadell.

També ha assistit el tinent d’Alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, Carles Brugarolas i el tinent d’alcalde de Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament de Cerdanyola, Francisco Ortiz.

 
TAGS B30
Comparteix