Catalunya, regió europea líder en l'obtenció de finançament del programa Eurotrans-bio per a projectes de biotecnologia
Edició/ 15 de Diciembre de 2011

Catalunya és la regió europea que ha obtingut una taxa de finançament més alta en el marc del programa Eurotrans-bio

  • Un 30% de tots els projectes seleccionats, provinents de diversos països i regions europees, són catalans.
  • A través d’ACC1Ó, s’ha obtingut un pressupost de 750.000 euros enfocats a desenvolupar nous productes i tecnologies.
  • Eurotransbio és una iniciativa del programa ERANET que s’engloba en el 7è Programa Marc de la Unió Europea que impulsa els projectes de col·laboració internacionals i busca proporcionar a la indústria biotecnològica europea els recursos per fomentar la cooperació en R+D.

En aquesta 6a convocatòria s’hi han presentat projectes d’Àustria, Alemanya, Israel, Itàlia, Finlàndia, Holanda, Navarra, País Basc, Flandes, Valònia i Catalunya.

Des del 2004, Eurotrans-bio ha finançat prop d’un centenar de projectes transnacionals amb un cost total de 201 milions d’euros. El 73% dels receptors dels fons són pimes europees. Les pimes catalanes Arquebio SL, Starlab i Oryzon Genomics lideren amb èxit projectes de biotecnologia iniciats l’any passat.

La iniciativa MANUNET de suport a projectes d’R+D del sector fabricació finança 3 propostes catalanes

Tres pimes catalanes participen en projectes europeus d’R+D que han rebut un finançament total de prop de 560.000 euros a la convocatòria MANUNET 2011 (http://www.manunet.net/). Els projectes compten amb la participació d’altres entitats europees i de dos centres TECNIO (ASCAMM i el Centre de Projecció Tèrmica). MANUNET, que també s’engloba en la iniciativa ERANET, finança projectes d'R+D realitzats per empreses -preferentment pimes- amb un important grau d'innovació, alt risc cientifico-tècnic i amb clara orientació al mercat.

Per a més informació sobre aquests projectes:
Premsa ACC1Ó
Tel. 93 476 7246 / 7213
E-mail: premsa@acc10.cat

Data d'elaboració: 15/12/2011
Font i fotografia: notícia recull premsa Gencat, 14/12/2011


Comparteix