Inicio de sesión

Jane Goodall, Premi Internacional de Catalunya, visita la UAB
Edició/ 25 de Mayo de 2015

La trobada, que comptarà amb la presència de la mateixa Goodall, guardonada recentment amb el Premi Internacional de Catalunya, pretén reforçar l’estructura global de l’Institut, consensuar estratègies i arribar a acords per a implementar programes d’investigació, de conservació i d’educació arreu del món. Aquesta és la segona ocasió en que l’Institut Jane Goodall Espanya organitza la reunió internacional. En l’ocasió anterior, el maig de 2012, Jane Goodall va visitar la UAB per pronunciar una conferència a la sala d’actes de l’edifici del Rectorat. 

Tot i que la reunió és a porta tancada, l’equip de l’Institut Jane Goodall Espanya i Senegal, format per Ferran Guallar i Liliana Pacheco, oferirà una xerrada pública el proper dimecres dia 27, a les 13 hores, a l’edifici ICTA-ICP. A la conferència “El ximpanzé d’Àfrica de l’Oest: Investigació, conservació i oportunitats formatives i de voluntariat”, els ponents explicaran el programa de conservació del ximpanzé de l’Àfrica de l’Oest que l’Institut Jane Goodall desenvolupa des de l’any 2007. L’Estació Biològica Fouta Djallon, situada al sud-est de Senegal, en la frontera amb Guinea, és la primera dedicada a la investigació, la conservació i l’educació al voltant d’aquesta espècie en extinció. El programa està sent innovador i pioner en l’ús de noves tecnologies i en el seu funcionament sòlid en temps de crisi. Una de les particularitats d’aquest programa és la possibilitat de formar-se mentre es treballa com a voluntari de llarga o curta durada. 

 Liliana Pacheco és primatòloga i directora de recerca de l’institut i del programa a Senegal, i va començar la seva tasca a l’Àfrica de l’Oest l’any 2007. Actualment dirigeix un equip de 15 persones entre personal local i voluntaris de llarga durada al sud de Senegal. Ferran Guallar, economista especialitzat en àrees protegides, és també fundador de l’institut a Espanya i president de l’institut a escala europea. Actualment coordina els esforços de l’Institut Jane Goodall i d’altres entitats en la conservació del ximpanzé de l’Àfrica de l’Oest. 

Font: web UAB

Comparteix