Recta final de les obres de la primera fase del Mercat de Les Fontetes
Edició/ 31 de Agosto de 2016

Els regidors de Comerç i d’Urbanisme, Marc Costa i Iván González, respectivament, han realitzat una visita d’obres aquest dilluns al Mercat de Les Fontetes per veure, in situ, l’estat de les obres que s’estan portant a terme a l’esmentat equipament.

Segons indica el regidor de Comerç, Marc Costa, ara per ara s’estan complint els terminis previstos i, tal com es van comprometre des del govern municipal, els paradistes del mercat podran obrir aquest dijous dia 1 de setembre, malgrat que encara quedin treballs de detall per finalitzar l’obra.

A partir d’aquest 1 de setembre es portarà a terme una segona fase, en la qual explica Costa es canviarà la façana principal del mercat, tot fent una actuació similar a la que es va fer al mercat de Serraparera, jugant amb la fusta i amb els espais on pugui entrar més llum.

Aquesta remodelació de la façana permetrà obrir més el mercat a la ciutadania, ja que serà molt més diàfana que l'actual i donarà més llum a l'interior, la qual cosa espera que faci més atractiu el mercat.

Costa també explica que el compromís entre Ajuntament i mercat és total i anuncia la intenció dels paradistes de renovar les seves parades per fer-les més atractives per al públic en general.

El regidor també destaca que aquesta actuació coincideix amb el 50 aniversari de l'obertura de la llotja, inaugurada el 18 de juliol de 1966, i que els paradistes estan organitzant un programa d'activitats commemoratives que s'iniciarà el 18 de setembre. Aquesta primera activitat serà una festa amb botifarrada popular, actuacions de música i ball, inflables i atraccions d'aigua per a la canalla.

De la seva banda, el regidor d’urbanisme, Iván González, destaca que si bé les següents fases tenen la intenció de millorar el mercat i té un concepte més estratègic, aquesta primera tenia, sobre tot, un caràcter de necessari, ja que l’antiga coberta d’uralita estava desfasada i no s’adaptava als estandars de qualitat adients.

La substitució de la coberta del mercat de Les Fontetes ha estat la primera de les actuacions del projecte de millora de la llotja que s'ha tirat endavant.

Segons González, el mercat de les Fontetes, malgrat haver patit un cert abandonament durant molt de temps, a hores d’ara ha d’aconseguir ser lloc referència a la ciutat, com és la intenció del govern municipal, i ha de tenir la capacitat de convidar als ciutadans de Cerdanyola a entrar i fer vida al mercat.

Tot el projecte tindrà un pressupost proper al milió d'euros, dels quals, 350.000 corresponen al canvi de teulada d'aquest estiu.

Font: web Cerdanyola.info

Comparteix