Kiasu tag, per geolocalitzar persones perdudes a través d’una aplicació mòbil
Edició/ 6 de Febrero de 2017

L’empresa catalana Kiasu ha creat una etiqueta intel•ligent (Kiasu tag) que es pot cosir o enganxar a la roba per permetre la localització de la persona que la porta posada en cas que es perdi. L’empresa ha orientat aquest producte sobretot com una eina de seguretat perquè els pares puguin estar tranquils si els seus fills es desorienten en aglomeracions, per exemple. El sensor està col·locat en una petita peça de roba i es connecta mitjançant la xarxa sense fils a una aplicació al mòbil dels pares perquè puguin saber el punt exacte on es troben els nens.

L’aplicació permet establir un perímetre de seguretat marcant una distància límit. Si l’infant sobrepassa aquesta distància, s’activa una alerta al mòbil. L’aplicació pot ser compartida entre diferents dispositius. El dispositiu també funciona com un xip identificador en els casos en què l’infant no sàpiga com tornar al lloc on són els seus pares. A més, qualsevol persona que apropi el telèfon mòbil a l’etiqueta rep una notificació amb la informació de contacte de la persona perduda per poder ajudar-la.

Al mercat ja hi havia tot un ventall de dispositius, com polseres geolocalitzadores, penjolls amb GPS i aplicacions connectades als mòbils dels nens que ja oferien als pares solucions per a situacions com aquestes. Però Kiasu assegura que el seu dispositiu resol aquesta necessitat d’una manera més eficient. Les solucions que han arribat al mercat fins ara són intrusives i, perquè funcionin, has d’estar pendent que el nen les porti a sobre o de si tenen bateria. L’etiqueta de Kiasu pot durar fins a dos anys sense haver-se de carregar (depenent de l’ús que se’n faci), es pot posar a la rentadora i només cal que l’infant porti la peça de roba.

El negoci, que ha arrencat com a reclam per a pares, també es pot aplicar a la gent gran, a les persones amb demència o als hospitals que vulguin controlar que no se’ls escapin els pacients.

Font: http://universitatsirecerca.gencat.cat/ca/detalls/noticia/Kiasu-tag-per-geolocalitzar-persones-perdudes-a-traves-duna-aplicacio-mobil?universitatirecerca=true

Comparteix