L’Ajuntament inicia el repartiment de 177 kits informàtics perquè tots els infants de la ciutat facin el seguiment 2.0 del curs escolar
Edició/ 30 de Abril de 2020

Es tracta de materials comprats amb recursos municipals que garantiran l’accés dels infants a l’educació 2.0 i evitaran que la bretxa digital deixi a ningú a la cuneta

Davant la interrupció de l'activitat escolar presencial que ha provocat la crisi de la COVID-19, els infants de Cerdanyola s'han vist obligats a fer el seguiment del curs escolar (l'inici del tercer trimestre i la finalització del curs acadèmic) de manera virtual.

Amb l'objectiu de garantir els recursos necessaris per a tots els infants de la ciutat respecte a les eines que els hi permetin treballar des de casa, l’Ajuntament, a través del Servei d'Educació, va començar a treballar, conjuntament amb el Departament d'Ensenyament de la Generalitat, la possibilitat d'assistir a totes les famílies que necessitaven o bé un dispositiu informàtic o bé connectivitat a Internet per al seguiment de l'activitat escolar de l'infant.

La setmana del 20 d'abril els Serveis Territorials d'Ensenyament van comunicar a l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès el repartiment de dispositius informàtics amb connexió per a 91 famílies. Es tractava d'una primera fase dintre d'una intervenció global que pretenia assistir a tots els infants que ho necessitessin, però que malauradament s'allargava massa en el temps per assistir uns altres 177 casos detectats a la ciutat a l'espera d'aquestes eines educatives.

Per aquest motiu, des de l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, es va decidir una compra de 200 targetes SIM de 50 GB i 180 aparells connectors wifi on, conjuntament amb els dispositius informàtics portàtils de cada centre escolar, es donarà cobertura a tots els infants de la ciutat com a mesura contra la bretxa digital.

Amb la col·laboració de Creu Roja s'han preparat els kits d'assistència segons la demanda de cada família. Contenen el dispositiu informàtic, la connexió a internet o ambdues eines. Al llarg d'aquest matí s'ha començat el repartiment domiciliari i es té previst que es completi el lliurament dels 177 kits d'assistència demà a la tarda.

En el cas que alguna família no sigui possible localitzar-la, l'Ajuntament reservarà els dispositius al Servei d'Educació i es contactarà amb aquestes famílies perquè puguin recollir el kit al servei un altre dia amb cita prèvia.

L’Ajuntament destaca l'immens esforç que han fet els centres escolars disposant, preparant i netejant els dispositius que han prestat als seus alumnes. També destacar especialment la col·laboració de l'Escola Municipal La Sínia la qual, amb recursos municipals, ha compartit gairebé 80 tauletes amb altres centres escolars per garantir l'assistència de dispositius de tots els infants del municipi.

Finalment, durant aquesta setmana també es dotarà el CRAE Les Vinyes amb 10 tauletes, 4 connectors i 20 targetes SIM que l'ajuntament ha adquirit durant les darreres setmanes.

Comparteix