Setmana Europea de la Prevenció de Residus
admin/ 17 de Noviembre de 2020

Del 21 al 29 de novembre es commemora la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR) amb la celebració d’accions de sensibilització sobre la prevenció de residus

El Consorci Residus Vallès ofereix tres tallers virtuals gratuïts relacionats amb el reaprofitament i reciclatge de cosmètics, paper i menjar, per tal de donar una nova vida a diferents productes. Les inscripcions als tallers ja estan obertes mitjançant el formulari que podeu trobar en aquest enllaç.

Es celebraran tres tallers virtuals gratuïts els dies 23, 24 i 26 de novembre relacionats amb el reaprofitament del paper, els cosmètics i el menjar. Tots els tallers són a les 19 hores. Cal inscripció prèvia i s’enviarà enllaç Zoom per assistir-hi.

La programació és la següent:

  • 23 de novembre. Prevenir i reduir residus fent cosmètics
    • Coneix quins cosmètics o preparats pots fer a partir de residus com aliments, olis o envasos. Formació teòrica i pràctica de cosmètica i productes d’higiene naturals
  • 24 de novembre. Reciclatge i reutilització de paper. Dona una nova vida al paper
    • Aprèn a enquadernar una llibreta reutilitzant bosses i altres elements de paper amb aquest taller pràctic. Com t’imagines la teva?  (es proporcionarà llistat del material necessari)
  • 26 de novembre. Aquí no es llença res. Ente S.O.S.?
    • Et donem eines per reduir el malbaratament alimentari en l’àmbit familiar i et donem receptes d’aprofitament amb showcooking virtual!

Els residus invisibles

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR)  vol donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus Estats membres en aquesta matèria, fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d’Europa, fer públic les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus i ajudar a  canviar el comportament quotidià dels europeus en aspectes com el consum i la  producció.

Enguany l’EWWR vol informar i sensibilitzar sobre l’enorme quantitat de residus que inconscientment generem tots: els residus invisibles. Hem de fer visibles aquests residus per prendre decisions informades a l’hora d’escollir quin producte volem adquirir i assumir la responsabilitat de la nostra petjada. Productors, consumidors, decisors, tots podem prendre mesures per reduir els residus invisibles. Ampliar la vida útil dels productes mitjançant la reutilització i la reparació, la compra de segona mà, el lloguer i l’ús compartit de productes en lloc de ser-ne propietari, l’obtenció d’una etiqueta ecològica i la incorporació als esquemes de responsabilitat del productor...

Comparteix