Benvinguda

Benvinguda President Comitè Organitzador

Benvolguts, benvolgudes,

A l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès estem convençuts que la investigació i la Ciència són motor del progrés de la Societat. No obstant això som conscients que cada dia resulta més difícil aconseguir recursos econòmics pel seu finançament. Per aquest motiu Cerdanyola del Vallès acollirà un any més la Jornada de Finançament de la Ciència i Innovació Social (FCIS).

Més de 350 professionals de la recerca i del finançament de la ciència, així com les principals institucions i centres d’R+D+i de l’Estat espanyol i Catalunya, han assistit durant els dos darrers anys als debats i ponències de la Jornada FCIS Cerdanyola.

El primer any, la Jornada va estar dedicada a les “Vies complementàries de Finançament de la Ciència“, posant l’accent en les noves fórmules per captar recursos per a la recerca, tant públics com privats. La segona edició es va centrar en les “Millors pràctiques per al finançament de la ciència i el treball col·laboratiu“, i es va aprofundir en algun dels principals casos d’èxit de finançament, basats en la creativitat, innovació i la creació de xarxes internacionals.

És en la III Jornada FCIS Cerdanyola, que celebrarem el dimarts 29 de novembre de 2016 en el Museu d’Art de Cerdanyola del Vallès, on tindrà un pes important la reflexió, l’exploració i l’aprenentatge de les noves iniciatives i propostes sobre com l’Economia Col·laborativa, imparable en molts sectors gràcies a les noves tecnologies. Es debatrà sobre si és també una alternativa
eficaç a l’escassetat de recursos i la precarietat i retallades que els científics i les seves institucions van sofrint en l’última dècada.

Segons diversos estudis, les principals activitats de l’economia col·laborativa representaran 335.000 milions de dòlars en 2025. Quant correspondrà a la ciència i la recerca?

Per aquest motiu, el lema de la III Jornada FCIS serà “El nou paper de l’Economia Col·laborativa en el finançament de la Ciència i la Recerca“.

Tot esperant poder comptar amb la vostra presència i poder saludar-vos personalment, rebeu una cordial salutació,

alcaldeCarles Escolà
Alcalde Cerdanyola del Vallès
President Comitè Organitzador

Benvinguda President Comitè Científic

L’èxit de la convocatòria de la I Jornada FCIS ens va fer plantejar una tercera edició que continués en la labor de posar en comú noves fórmules i experiències que ens ajudi a millorar el finançament de Ciència al nostre país. D’aquesta manera, en aquesta tercera edició hem proposats nous temes i, sobretot, l’experiència de professionals i institucions que han aconseguit sobresortir en un moment complicat i difícil per als científics.

La Jornada FCIS és un gra de sorra més en la difícil labor de posar en l’agenda pública la necessitat de dotar de recursos i inversió als projectes científics, perquè els nostres professionals -sobretot els joves- puguin desenvolupar la seva labor amb dignitat i en un entorn de reconeixement i excel·lència.

En nom de tots els que amb il·lusió i esforç organitzem aquest esdeveniment,

Us esperem en la III Jornada FCIS el pròxim 29 de novembre de 2016.

gascon150x150Pere Gascón
Vice – President Comitè Organitzador
President de l’Institut per a la Promoció de la Ciència i la Investigació (IPCI)

Cerdanyola del Vallès